Türkçe 1-3. Sýnýflar

İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı

1952 Yılında Rize'nin İkizdere İlçesi'ne bağlı Bayır Köyde doğdu. Köyünde Başladığı ilköğretimini ailesinin İstanbul'a gelmesi üzerine Üsküdar'da tamamladı. Haydarpaşa Lisesini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren aile şirketlerinde çalışmaya başladı. Mensubu olduğu Ekşioğlu Ailesi'nin Türkiye'de öncülüğünü yaptığı inşaatçılık alanında büyük çaplı taahhütler gerçekleştirdi. Yüzlerce ailenin ev sahibi olmasını sağladı.

İlim ve Fazilet Vakfı, Rize Vakfı, Ekşioğlu Vakfı, Harun EKŞİ Vakfı ve Haydarpaşa Lisesi Mezunları Vakfı gibi teşekküllerin kuruluş ve yönetimlerinde görev aldı.

Marmara Eğitim Gönüllüleri Derneği, Üsküdar Rizeliler Derneği, RİDEF, Üsküdar Anadolu Spor Kulübü, Üsküdar İcadiye ve Sultantepe Spor Kulüplerinde Başkanlık ve Fahri Başkanlıklar yaptı. Halen Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesidir.

2010 öncesi siyaset ile aktif olarak ilgilenen EKŞİ, desteklediği partide MKYK ve GENEL İDARE KURULU Üyelikleri yaptı.

Partisinin (ANAP) Tüzel Kişiliği sona erince (2010) Aktif siyasete ara verdi. Bu süreçte daha çok işlerine ve işlerinin yanında sosyal aktivitelere geniş destek verdi.

İstanbul Anadolu yakasında sayıları 20-25 binleri bulan ve aile vakfı olan EKŞİOĞLU VAKFI'nın 45 kişiden oluşan vakıf meclisinin ve ayrıca aileye ait 2 şirketin Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Halen Üsküdar ve Pendik'te ki kampüslerinde toplam 1000 öğrencisi olan 3 Lise, 2 Ortaokul, 2 İlkokuldan meydana gelen 120 Öğretmeni, 50 çalışanı bünyesinde barındıran FAZİLET EĞİTİM KURUMLARI'nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Mahmut EKŞİ
İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı