İLİM VE FAZİLET VAKFI

50 yıllık tecrübenin ışığında Türkiye’de eğitim kalitesini artırma amacıyla hizmet veren “İLİM ve FAZİLET VAKFI”, Türk milletinin millî, ahlakî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve beceri donanımına sahip öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor.

Üsküdar ve Pendik’te yer alan iki farklı kampüste, anaokulu, ilköğretim fen lisesi ve Anadolu lisesi düzeyinde eğitim veren beş eğitim kurumunu bünyesinde barındıran vakıf, eğitime gönül vermiş hayırsever üyelerin katkılarıyla yeni nesillere çağdaş, yüksek nitelikli ve aynı zamanda da ekonomik eğitim fırsatları sunuyor. “Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” düşüncesinden hareketle, birlikte çalıştığı alanında yetkin eğitim kadrosuyla öğrencilerini hayata hazırlıyor.

“ Vakıf İyilik ve Yardımseverliğin Anıtlaşmasıdır.”

VAKFIMIZIN AMAÇLARI:

• Anaokulundan başlayarak İlköğretim Okulu, Lise ve Yükseköğretim Kurumları açmak.
• Eğitim imkanlarından mahrum çocuklar için burs sağlamak, onların eğitimlerine yardımcı olmak.
• Öğrenci yetiştirmek ve eğitmek.
• Mesleki ve kültürel kurslar açmak.
• Seminerler, konferanslar düzenlemek, kütüphaneler ve eğitim alanları açmak, öğretimle ilgili kitap ve eserler neşretmek.
• Vakfın gayelerinin gerçekleşmesi için matbaa açmak, mecmua, gazete çıkarmak ve benzeri yayınlarda bulunmak.
• Akademik çalışmaları teşvik için yarışmalar düzenlemek.
• Bilimsel araştırmalar yapmak, bu tür çalışmaları teşvik etmek ve yayınlamak.

Vakıf, iyilik ve yardımseverliğin anıtlaşmasıdır.

Özel Pendik İkbal İlköğretim Okulu

Özel İstanbul Fen Lisesi

1990

Özel Üsküdar İlköğretim Okulu

1990

1985

Özel Pendik İkbal Lisesi

1985

1984

Özel Üsküdar Bağlarbaşı Anadolu Lisesi

1984

1972

İlim ve Fazilet Vakfı Kuruluşu.

1972